Våre tjenester

Takstmennene hos Taksthuset Haugesund AS tar på seg alt arbeid innen taksering, prosjektstyring, oppfølging av bygningsskader, naturskader, skjønn og taksering av innbo / løsøre.

Tilstandsrapport

Tilstandsrapporten er en grundig rapport som utføres av en takstmann, etter han/hun har tatt en grundig gjennomgang av boligen og eiendommen. Den beskriver boligens tekniske og vedlikeholdsmessige tilstand.

Verditakst

Det lønner seg å utføre en verditakst dersom man skal selge sin bolig. Takstmannen gjør en grundig kontroll, og vurderer hva boligen er verdt og bør kunne selges for, på bakgrunn av boligens beliggenhet og standard.

Arealmåling

Å måle og beregne en bygnings areal kalles arealmåling. Oppmåling ved befaring vil eventuelt sikre at mål som er oppgitt på eventuelle tegninger og tidligere dokumenter stemmer med faktisk areal.

Våtrom

I rapporten blir det blir vurdert om våtrommenes tilstand tilfredsstiller byggeforskriftene. Den tar også for seg normale forventninger om tilstand i lys av slitasje og elde.

Næring

På samme måte som tilstandsrapport for bolig, blir det utført en kontroll av en takstmann som vurderer og utformer en detaljert rapport om bygningens byggtekniske og vedlikeholdsmessige tilstand.

Skadetaksering

En skadetakst utarbeides ofte i i forbindelse med et forsikringsoppgjør. Den bør legge fram en detaljert beskrivelse av skaden, årsaken, dens konsekvenser, samt et kostnadsoverslag for utbedringen.

Skjønn

Ved større og kompliserte skader er det vanligst å benytte skjønn som oppgjørsform. Når slike skader oppstår er det viktig å sikre et profesjonelt grunnlag for erstatningen. Dette kan vi hjelpe deg med.

Reklamasjonsvurdering

En slik vurdering blir som oftest utført i forbindelse med eierskifte eller ved reklamasjon på utførelse. Skulle du oppdage en mangel, skade eller dårlig håndverk, reklamér så fort som mulig!

Byggelånskontroll

Løpende oppfølging og rapportering av byggeplass. En byggelånskontrollør passer på slik at byggelånet ikke utbetales tidligere enn fremdriften tilsier, og lager jevnlige rapporter om byggets kvaliteter og fremdrift.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle